NEGATIV logo

Om NEGATIVOm NEGATIVFotogalleriAktiviteterAdresserarkivLinks Opdateret 2017-08-20

Her kan du se nogle af de aktiviteter vi har i Fotoklubben NEGATIV. Nogle har allerede fundet sted mens andre viser, hvad vi har planlagt i den nærmeste fremtid.

Udstillinger
Program for Klubaftener
Fotoentusiasterne gruppe i Fotoklubben NEGATIV, med interesse for modelfoto.
Regler for deltagelse i fotokonkurrencer
Mellem Sund og Bælt Østdansk fotomesterskab.
Klubmesterskabet 2017/18 Præmisser for deltagelse i sæsonens klubmesterskab.
Månedsfoto konkurrence

11/08 - 24/08 - 2017

Farver Hammers Gård, Ringstedgade 1. Roskilde
Under titlen "ZEBRA fotos uden farver" udstiller: Alan Hauge Christensen, Gorm Pedersen, Ebbe Eriksen, Gunnar Pedersen, Jes Lyngsie, Bo Toftegaard Nielsen, Steen Petersen og Peter Gjevert Petersen.
Der er fernisering 12.august kl. 10.30 -14.30

02/09 - 30/09 - 2017

Roskilde bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14. Roskilde
Fotoklubbens 40års Jubilæumsudstilling
Det markeres med en særlig jubilæumsudstilling på Roskilde Bibliotek, hvor klubbens medlemmer viser et bredt udvalg af deres bedste billeder.
Alle er velkomne til ferniseringen lørdag d. 2. september kl. 11.00-13.30, hvor du kan møde fotograferne og få en snak med dem om deres værker. Udstillingen er åben 2.-30. september i bibliotekets åbningstid.

02/03 - 15/03 - 2018

Farver Hammers Gård, Ringstedgade 1. Roskilde
Udstillingen er under forberedelse

Til top

Program for klubaftener m.m.

Mandag 07/08 - 2017

"RNF - Papir 1 konkurrence: Upload start".
Se regler her

Lørdag 12/08- 2017

Fernisering i Farver Hammers Gård.
Otte af klubbens medlemmer udstiller i Farver Hammers Gård, under titlen ”ZEBRA fotos uden farve”. der er fernisering i dag kl. 10.30 til 14.30. udstillingen er åben til og med 24.august
Udstillingsudvalget

Mandag 28/08 - 2017

Månedens foto.
Visning af og snak om billeder fra månedens foto.
Vært: Jesper.

Lørdag 02/09 - 2017

Fernisering på klubbens Jubilæumsudstilling.
Udstillingen afholdes på Roskilde Bibliotek 2.september til 30.september I plaseringen ”Udsigten” der er fernisering lørdag 2.september kl. 11.00-13.30
Vært: Udstillingsudvalget.

Mandag 04/09 - 2017

Makrobilleder.
I foråret havde vi en aften, hvor vi var ude på grunden i Vestergade. Her afprøvede vi, det vi havde lært på et tidligere klubmøde. Alle m3 blev foreviget.
Vi skal se resultaterne og diskutere dem.
Vi ser gerne at medlemmer, der ikke var med denne aften også indleverer makrobilleder, så vi kan fylde aftenen ud.
Vært: Ebbe E.

Mandag 11/09 - 2017

Redigering og administration af digitale billeder.
RNF - Papir 1 konkurrence: Sidste indlevering

Programmet Irfanview.En præsentation af det gratis (for ikke kommercielt brug) og meget hurtige windows-program Irfanview. Programkernen fylder i 64 bit udgaven kun 3,24 MB; funktioner og værktøjer fylder 25 MB – version 4.44, som er nyeste skud på stammen. Det fås også i en 32 bit udgave, som er lidt mindre. Begge udgaver kan installeres og køre på een computer – de skal installeres i hver sin mappe – bland dem ikke! 32 bit udgaven har enkelte funktioner, som f.eks. OCR, der ikke fås til 64 bit udgaven. Til programmet fås en lang række sprogfiler, som oversætter øverste lag til f.eks. Dansk. De dybere liggende lag er på Engelsk.
Irfanview er enkelt og let tilgængeligt for begynderen og rummer mange kraftfulde funktioner for den professionelle fotograf. Programmet er todelt: En del til redigering af billeder og en del til at holde styr på din samling af billeder. De to dele er fint integreret – arbejder fint sammen. Programmet kan åbne og bruge 68 forskellige grafiske filformater, herunder en række rå-formater. Programmet har en avanceret gemme- og konverteringsfunktion, som kan indstilles til opgaven. Programmet kan også afspille videoer og film. Hvis du foretrækker at kunne skifte let til andre lignende programmer, kan du lægge links ind i administrator-delen, der gør det muligt let at hoppe over i f.eks. Photoshop og løse en del-opgave her og så komme tilbage og fortsætte i Irfanview. Som standard er der plads til 3 links, men der kan lægges flere ind – det kræver dog lidt finesse.
Billedredigering med Irfanview vil blive vist på nogle af mine billeder udvalgt til formålet.
Hvis du har lyst til at prøve selv, kan programmet hentes her
Vært: Stig Lysholt.

Mandag 18/09 - 2017

Gennemgang af forskelligt printerpapir
Jesper Iversen fra Iversen Company.
Vært: Helmer

RNF - Digital konkurrence: Upload start

Mandag 25/09 - 2017

Konvertering til Monokrom.
Processen at konvertere farvebilleder til monokrome billeder har vist sig at volde problemer for nogle og mange bruger ikke alle de muligheder, der er til rådighed.
Samtidig med konverteringen kan man påvirke billedet så det ligner gammeldags analoge filtre, så det kigger vi på. Der er visse analoge filtre man ikke kan efterligne i denne process, vi kigger også på hvorfor det er sådan og hvilke filtre det handler om.
Vi vil prøve at konvertere nogle billeder, jeg har taget med og som illustrerer de muligheder, der findes.
Bliver der tid til overs kan vi prøve at kigge på jeres billeder. Det er vigtigt at I har en holdning til hvilket resultat der ønskes.
Vært: Sten Carlsen.

Mandag 02/10 - 2017

Vi ser på nye medlemmers foto
Nye medlemmer viser deres foto til bedømmelse og får gode råd fra øvrige deltagere. Orientering om hvilke fotokonkurrencer der er mulighed for at deltage i.
Vært: Ebbe E.

Mandag 09/10 - 2017

Besøg af Torben Boetius fra Køge fotoklub
Torben vil fortælle lidt om hvordan han startede med sit fotografi og forløbet fra analog og frem til i dag hvor det er digitalt.
Torben vil vise lidt billeder, på papir og komme ind på, hvordan han når frem til et ønsket resultat, og hvilke programmer han anvender. Bliver der tid vil han måske "fremkalde" et billede med de metoder han benytter.
Det bliver en helt spændende aften
Vært: Peter

Mandag 16/10 - 2017

Studie fotografering.
Fotografering i atelier i fotoklubbens lokaler. Ved Fotoentusiasterne. Tag dit kamera med og prøv at tage nogle atelierbilleder.
Vært: Jesper

RNF - Digital konkurrence: Sidste indlevering

Mandag 23/10 - 2017

Billede snak.
Gennemgang af medlemmernes bedste fotos. Fælles billedevaluering. Vi ser også på billeder som er blevet antaget på diverse klubkonkurrencer
Vært: Jesper

Onsdag 25/10 - 2017

RNF - Papir 1 konkurrence: Bedømmelse.
Torstorp Fotoklub arrangerer

Mandag 30/10 - 2017

Fotoprojekter v/Søren Langkilde Madsen.
”Der er forskellig motivation for at arbejde med fotografiet. For nogen er fotokonkurrencer en stor motivation, for andre er det udstillinger. Nogen elsker at skildre naturen og andre bevæger sig i gaderne hvor de fanger livet i deres billeder.
Jeg har været langt omkring, men min metode og motivvalg har længe været centreret om fotoprojekter og fortællinger via billeder. En naturlig forlængelse af dette er mine udstillinger.
Hvad er et fotoprojekt? Hvorfor er det interessant at arbejde med projekter? Hvordan griber man disse projekter an? Svarende på disse spørgsmål besvares bedst ved at vise praktiske eksempler.
Jeg vil fortælle om og vise billeder fra to projekter, jeg arbejder med.
En fortælling om balletten - at involvere sig
Et stort projekt der involverer en række mennesker hvis liv er balletten. Tanken er at beskrive denne kunstform. Det er et ydmygt forsøg på at vise de mange aspekter. Det handler om passion, sliddet, glæden, presset, dedikationen.
Paris - at samle indtryk Lidt ved et tilfælde landede vi for et par år siden i Paris. Byen er overvældende, men hvis man begiver sig ud i gaderne, hvis man sætter sig med en kop kaffe og hvis kommer i kontakt med menneskerne - så åbner der sig en spændende verden.
Det er blevet til en række besøg i byen og flere er planlagt. Hver eneste dag i byen betyder spændende billeder, mængder af indtryk og møde med mange mennesker.”
Vært: Jes.

Mandag 06/11 - 2017

Mellemformateksperten på besøg.
Der er lagt op til en spændende aften, idet vi har inviteret Michael Molter, som ældre medlemmer vil huske fra hans deltagelse i fotogruppen Biogon.
Michael er formentlig en af de allerbedste landskabsfotografer i Danmark.
Han udmærker sig ved både en fantastisk teknisk kunnen og ikke mindst hans evne til at fange og gengive spændende landskaber fra hele verden, så man benoves gang på gang.
Michaels værktøjer er sædvanligvis mellemformatkameraer (6x6 cm), og de mange pixler giver nogle helt enestående detaljer i hans landskaber.
På det seneste er fotografering med droner blevet et af hans interessefelter, og vi får også smagsprøver på, hvad han kan udrette med dette værktøj.
Vært: Jes.

Mandag 13/11 - 2017

Månedens foto.
Månedens foto. Vi ser på de bedste billeder samt dem som ikke fik point
Vært: Jesper.
HUSK! aftale om samkørsel til Fotoakrobaterne tirsdag 21/11- 2017

Mandag 20/11 - 2017

Fotoudflugt til København.
Natfotografering i København. Vi mødes kl. 19:30 ved Christianshavns Metrostation, Torvegade 45, København og går af Islands Brygge til cykelslangen ved Fisketorvet.
Vært: Helmer og Sten Carlsen.

Tirsdag 21/11 - 2017

Den hemmelige gæst hos Fotoakrobaterne.
Vores klubkolleger Fotoakrobaterne i Vallensbæk har en programtradition gående ud på, at de én gang i sæsonen inviterer en hemmelig gæst til at komme og fortælle og vise noget fra/om sit fotografiske liv.
Medlemmerne får ikke på forhånd at vide, hvem der kommer.
Vi har fået en invitation til at komme denne aften og møde denne fotografiske personlighed.
Fotoakrobaterne holder til på Pilehaveskolen, Horsbred 197, 2625 Vallensbæk, hvor den har særdeles gode lokaliteter til en sådan aktivitet. Mødet starter kl. 19.00
Det er Jes, der har modtaget invitationen på NEGATIV's vegne, men hans mund er naturligvis lukket med syv segl om, hvem den hemmelige gæst er.
Vi kan aftale samkørsel på vores klubaften den 13. november

Mandag 27/11 - 2017

"Digital Painting".
Hvordan laver man digitale malerier i Photoshop? Det gør man ved at blande tingene sammen på den rigtige måde. Erik Jørgensen viser praktiske eksempler på, hvordan man få og enkle midler kan skabe billeder, der ville kunne få van Gogh til også at skære det andet øre af.
Vært: Helmer.

Mandag 27/11 - 2017

RNF - Digital konkurrence: Bedømmelse.
Fotoklubben Kronborg arrangerer

Mandag 04/12 - 2017

Juleafslutning.
Vi mødes i Vestergade hvor vi sammen Julehygger med lidt godt til ganen og en julegave fra dig til mig og husk at konen eller kæresten er meget velkommen.
Vært: Bestyrelsen.

Mandag 08/01 - 2018

Bedømmelse af RNF Serier.
RNF - Papir 2 konkurrence: Upload start .

Til top

Kontakt Fotoklubben NEGATIV

Kontakt os