NEGATIV logo

Om NEGATIVOm NEGATIVFotogalleriAktiviteterAdresserarkivLinks Opdateret 2017-03-28

sdf Fotoklubben NEGATIV er medlem af den landsdækkende fotoorganisation Selskabet for Dansk Fotografi.

fiapGennem SDF er vi også medlem af det internationale
fotoforbund Fédération International de l'Art Photographique.

reg-n-fEndvidere er vi medlem af et regionalt samarbejde mellem
fotoklubber i og omkring hovedstadsområdet, Region Nord Foto.

Hvad er formålet med Fotoklubben NEGATIV?
Det bruger vi Klubaftener til
Hvad koster det at være medlem af Fotoklubben NEGATIV?

Fotoklubbens formål

Fotoklubben NEGATIV har til formål at udvikle medlemmernes evner og interesse for det, vi kalder billedmæssig fotografi. Bag denne lidt kryptiske betegnelse ligger idéen om, at fotografi er andet og mere end blot tilfældigt knipseri med et kamera.

Vi ligger alle inde med sommerferiebilleder eller billeder fra tante Annas fødselsdag. Det er personlige minder, som vi er glade for, men som ikke altid siger udenforstående så meget. Men fotografi kan være meget mere end det. Fotografi er også et udtryksmiddel i lighed med f.eks. litteratur eller teater. Fotografiet kan ligesom en roman eller teaterstykke gøres til en oplevelse for andre end fotografen selv. Det er dette, vi gerne vil udvikle i klubben. Klubben ønsker først og fremmest at tilbyde sine medlemmer inspiration. Som der står i klubbens formålsparagraf: "Klubben søger ved afholdelse af møder, studiekredse, konkurrencer o.l. samt ved deltagelse i nationale og internationale udstillingsarrangementer at udvikle medlemmernes fotografiske færdigheder, såvel teknisk som kunstnerisk".

Klubben er åben for alle, der har interesse for fotografi og ønsker at blive en bedre fotograf. Det er naturligvis en god ide at eje et kamera, men man behøver ikke at være superdygtig og indehaver af fotogrej for en million. Nej, meget mindre kan gøre det; der er ingen nedre grænse.

Klubaftener

Klubben har som udgangspunkt arrangement hver mandag kl. 19.30. Programmet fastlægges af medlemmerne, og der tilstræbes en balance mellem mere generelle emnerne (spændende gæsteforedrag, debatter, billedanalyse, konstruktiv kritik af medlemmers egne billeder m.m.) og tekniske emner for både begyndere og viderekomne (kamerateknik, billedbehandling, udskrivning af billeder, udstillingsteknik m.m.). De tekniske aftner kan være en god hjælp for nye medlemmer til at komme i gang med fotografering eller få hjælp på udvalgte områder. Klubaftnerne giver desuden også muligheder for diskussioner og en god snak mellem medlemmerne, hvor nye og mindre erfarne medlemmer mere direkte kan blive hjulpet af klubbens mere erfarne medlemmer.

Digitalteknikkens udvikling har gjort, at film og det traditionelle mørkekammer ikke længere er på klubbens program. Klubbens navn kan derfor med nogen ret siges at være misvisende, men sådan har den altså heddet siden starten i 1977.

Hvad koster det

Et medlemskab af NEGATIV koster 450 kr. halvårlig med betaling 1. april og 1. oktober. Medlemskabet dækker samtidig et klubmedlemskab af Selskabet for Dansk Fotografi og selskabets medlemsblad samt log-in adgang til selskabets hjemmeside Links.
Vores klubaftner slutter sædvanligvis med kaffe, brød og syltetøj, der også er inkluderet i kontingentet.

Kontakt Fotoklubben NEGATIV